Vredesweek 2018 in Hilversum

21 september is de Internationale Dag van de Vrede, ingesteld door de Verenigde Naties. Rondom deze dag organiseert PAX jaarlijks de Nationale Vredesweek. Op de video staan beelden uit Hilversum, een van de deelnemende plaatsen.

PAX is een Nederlandse vredesorganisatie die in 15 verschillende landen aan vrede en veiligheid werkt. Zij werken hierbij samen met lokale organisaties uit die landen, bijvoorbeeld Syrië, Oekraïne en Zuid-Soedan.

PAX organiseert de vredesweek al meer dan vijftig jaar. Er worden dan in Nederland honderden activiteiten georganiseerd door allerlei verschillende groepen en organisaties. Onder de naam “Walk of Peace” worden er tientallen vredeswandelingen gehouden.

In de vredesweek wil PAX de nadruk leggen op het samenbrengen van mensen. Vooral mensen die elkaar in het dagelijkse leven niet zo snel tegenkomen, mensen die in verschillende buurten wonen of een andere culturele achtergrond hebben.

4 reacties op “Vredesweek 2018 in Hilversum

 • 2 oktober 2018 om 11:32
  Permalink

  Beste Paul,
  Graag wil ik jou nog bedanken voor je aanwezigheid tijdens de Vredesweek 2018.
  Dank zij jou hebben we een mooi overzicht van alle aktiviteiten die er die week plaatsvonden. Ik hoop dat we weer een beroep op jou mogen doen als het Vredesmonument mag gaan branden en de aanloop naar dit moment! Wens jou vrede en alle goeds,
  Marlie Maessen

  • 4 oktober 2018 om 10:36
   Permalink

   Marlie, dank voor je bericht, zie ook de e-mail.
   Groet, Paul

 • 4 oktober 2018 om 06:50
  Permalink

  Beste Paul,
  Bedankt voor het filmen van de verschillende activiteiten in de Hilversumse vredesweek. Ik vind dat het een mooi resultaat is geworden.
  Hartelijke groet,
  Olaf van Strien

  • 4 oktober 2018 om 10:47
   Permalink

   Olaf, dank voor je reactie.
   Groet, Paul

Reacties zijn gesloten.